בסך הכול אחרי 74 שנים מאז שהמדינה שלי קמה, כבר כולנו הבנו שאנחנו קיבוץ גלויות אחד שלם,
ההורים שלי עלו מתוניס ב 1952 והחברות שלי, ממש כולן נולדו כאן כמוני או בגרוזיה (כן, כן, יש לי חברות גרוזיניות)
כל אחת והסיפור שלה, והסיפורים שלהן, זה מרתק, יש כל כך הרבה דברים שדומים ביננו, החברה הפטריארכלית שכולנו הגענו ממנה, תפקיד האישה ה"מקובל" ,הוא לא שונה ביני ובינן,
מה שהן עשו מזה, זה מה ששונה ביננו,
מה גיליתי בגילי "המופלג"? גיליתי את ה"כח הנשי" ,מה אפשר לעשות עם הפטריארכליות הזו?
זה היה לי סוד, סוד שהן גילו לי,
והיה לי כיף לגלות אותו,
בלה ולאה הן כוח נשי במלוא תפארתו, שתי נשים שהקימו מסעדה גרוזינית ועבדו בה כ 8 שנים בהצלחה פנומנלית (כל אחת היא עולם בפני עצמו ,ושוות בלוג מיוחד בהמשך)
לימור, היא האישה שיכולה למכור לכן הכול, בלי פחד, ועם המון חכמת חיים
מאיה, היא האישה שמצליחה לג'נגל בכל העולמות בהצלחה, לעבוד בעבודה תובענית בהצלחה גדולה, להיות אישה "גרוזינית" מסורתית, וגם לקרוע את החיים ולקחת מהחיים הכול
ונינה ,נינה היא הקוסמטיקאית הכי טובה שיש, חרוצה ופשוט מצוינת במה שהיא עושה,
"שלחו" הוא מחול גרוזיני לחתונה, וזה השיר הגרוזיני הראשון שרקדתי, באחד מהאירועים הראשונים שהוזמנתי על ידן,
ובזכות המסיבות האלו הכרתי את האוכל הנהדר שלהן, הוא כל כך עשיר, אין לו סוף, והוא גם נותן לי השראה,כי יש בו הכל, ירקות ,פירות, אגוזים, בשר,וגבינות, הגבינות המפורסמות שלהן, עם טעם עשיר,מפרות שאכלו עשב עשיר ,
והגבינה סולוגוני היא ההשראה לעוגת גבינה שהכנתי השבוע,
העוגה הזו היא קצת עבודה, אבל שווה כל רגע
את העוגה עוטף בצק פריך על בסיס סוכר חום שמוסיף לעוגה טעם וקרנצ'יות מהממת
את העוגה הזו מכינים בתבנית עגולה בקוטר 24
יש לחמם את התנור ל 170 מעלות
מצרכים לעטיפה:
280 גרם חמאה קרה
250 גרם סוכר חום בהיר
1 ביצה
1 חלמון
500 גרם קמח
רבע כפית מלח
יש לערבב את כל המצרכים יחד (לא לערבב יותר מידי) עד שנוצרים פירורים, יש להדק את הפירורים בתחתית העוגה ובדפנות, יש להדק את הפירורים היטב ולהכניס למקפיא לחצי שעה לפחות
העוגה עצמה:
4 ביצים גודל L
210 גרם סוכר לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
600 גרם גבינה לבנה 5%
30 גרם קמח
1 כף אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
יש להפריד את הביצים
בקערה יש להקציף את החלבון עם הסוכר
יש לערבב את החלמונים,השמנת המתוקה, הגבינה הלבנה, הקמח והפודינג
יש לקפל את החלבונים המוקצפים פנימה,
יש לשפוך את הבלילה בתוך התבנית מהמקפיא
להכניס את העוגה בחום של 170 מעלות ל רבע שעה
אחר כך יש להוריד את החום ל 150 מעלות לשעה נוספת
יש לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה לחצי שעה נוספת להוציא ולצנן
בהצלחה!!
Comentários